براساس گزارش گاردین، محققان موفق شدهاند رنگ نیمه تاریک ماه را با قدرت تجهیزات علمی تعیین کنند. اطلاعات به دست آمده از تلسکوپی در هاوایی نشان میدهند نیمه تاریک ماه را میتوان به نیمه فیروزهای تشبیه کرد.
این کشف در پی چندین سال محاسبه توسط تیمهای بینالمللی از اخترشناسان که برای بررسی نیمه تاریک ماه تلسکوپ و دوربینهای بسیار حساسی را در رصدخانه مائونا لوآ هاوایی نصب کردند انجام گرفتهاست. نیمه تاریک ماه با نیمه روشن آن که رو به سوی زمین داشته و بیشترین حجم نور خورشید را دریافت میکند بسیار متفاوت است. نیمه تاریک تحت تابش مستقیم خورشید قرار ندارد اما نور دریافت شده از زمین را بازتاب میدهد. این نور بازتابیده شده بسیار ضعیف است و بهترین زمان برای رصد آن اول هر ماه است.
به گفته محققان نور خورشید توسط زمین بازتابیده میشود و این نور بازتابیده شده توسط ماه جذب شده و دوباره بازتابانده میشود. تصاویر فضایی نشان میدهند زمین از فضا آبی دیده میشود، اما این نور آبی زمانی که از ماه بازتابیده میشود فیروزهای رنگ میشود.
برای تعیین رنگ نیمه تاریک ماه،اخترشناسان ابتدا باید نور نیمه روشن ماه که توسط اتمسفر زمین پراکنده شدهبود را بررسی میکردند. این نور پراکنده شده هالهای متغییر اطراف ما ایجاد کرده و محاسبات اخترشناسان از نیمه تاریک ماه را مختل میکند.این پدیده مشابه هالهای است که شبها میتوان اطراف نور چراغهای خیابان در فواصل دور مشاهده کرد.
اخترشناسان بااستفاده از دو فیلتر رنگی مختلف از ماه تصویربرداری کردند که در میان این صدها تصویر، دو تصویر از هلال ماه که در 18 ژانویه 2012 به ثبت رسیدهاند از هالهای مشابه آنچه گفته شد برخوردار بودند. زمانی این هاله از تصاویر حذف شد اخترشناسان توانستند زنگ نیمه تاریک ماه را تعیین کنند.
به گفته محققان، این اولینباری است که چنین مطالعه دقیقی درباره رنگ نیمه تاریک ماه انجام شدهاست. این مطالعه میتواند به تعیین رنگ دقیق زمین از فضا که در ارزیابی تغییرات مدلهای هواشناسی تاثیرگذار است کمک کند.